Prerokovanje

Prerokovanje in vedeževanje sodita v najstarejšo prakso človeštva. Da bi napovedalo potek dogodkov v bližnji ali daljni prihodnosti, je prerokovanje imelo preroško razsežnost in je bilo pogosto eden od ključnih elementov v starodavnih kulturah. Različne prerokbe, ki so prihajale skozi prerokovanje, so prinesle zavedanja o vremenskih razmerah za lov in žetev, preživetje skupnosti, uspeh tedanjih vladarjev, pa tudi dogodke, povezane z oddaljeno prihodnostjo. Ker je prerokovanje predstavljalo posebna znanja, ki so bila številnim navadnim ljudem nedostopna, so lahko odgovore tolmačili le tisti, ki so jih izvajali v praksi, oziroma čarovniki in mistiki.

Prerokovanje

Kar se tiče tehnik za prerokovanje, so v mnogih primerih obstajale tiste, ki so veljale za zelo zapletene, njihova interpretacija pa je zahtevala veliko znanja in koncentracije, da bi dobili odgovore in smernice. Ker se danes prerokovanje šteje za eno posebno področje v mistični in okultni praksi, pomeni uporabo različnih metod in tehnik. S svojo čarobno simboliko nas prerokovanje uvaja v svet posebnih zavedanj in zanimivih informacij o preteklosti, sedanjosti in prihodnosti. Poleg tega, da se uporablja za odkrivanje prihajajočih dogodkov, prerokovanje daje vpogled v najboljše rešitve v različnih situacijah iz vsakdanjega življenja. Čeprav mnoge metode prerokovanja niso več v uporabi, še vedno obstajajo tiste, ki se uporabljajo.

Prerokovanje skuša odkriti določene dogodke in določiti pomene skritih vzrokov specifičnih situacij. Poleg tega pa prerokovanje lahko napove prihodnost in odkrije potek usode v prihajajočem obdobju. Številne metode prerokovanja, ki so še vedno v uporabi, so umetnost tolmačenja, skozi katero se pridobivajo različni podatki in zanimivi vpogledi. Ker so oblike prerokovanja različne, najpogosteje uporabljene metode so: prerokovanje z runami, prerokovanje s plamenom sveče, prerokovanje s kovanci, prerokovanje s kartami.

Vprašanja za prerokovanje morajo biti jedrnata in objektivna.

Med najbolj znanimi so numerologija, astrologija in tarot, vendar pa ker so značilna oblika divinacije, v svetovanju veljajo za najbolj funkcionalna orodja današnjega časa. Ne glede na to za kakšno prerokovanje gre, obstajajo posebni simboli v vsakem od njih, ki se tolmačijo na edinstven način. Glede na značilnosti, ki jih kažejo v prerokovanju, so ti simboli dobesedno energetski kazalci, na podlagi katerih se pridobivajo vpogledi. Da bi dobili jasen in natančen odgovor, vprašanja za prerokovanje morajo biti jedrnata in objektivna.

Bodisi želi oseba posebno metodo prerokovanja ali pa je izbira astrologija, tarot, numerologija, vsako svetovanje bo pokazalo najboljše rešitve in smernice za prihodnost. Kadar gre za katerokoli obliko in metodo prerokovanja, je poudarek vedno na preteklosti, sedanjosti in prihodnosti. Prerokovanje lahko tudi prinese številne zanimivosti za dogodke v naslednjih nekaj mesecih ali letih. Poleg klasičnih oblik, ki dajejo odgovore na konkretno vprašanje, se lahko vedno izbere prerokovanje za ljubezen, prerokovanje za delo, prerokovanje za zakonsko zvezo, prerokovanje za denar, prerokovanje za zdravje, itd.