Tarot

Tarot je praksa, ki nam, tako kot astrologija, omogoča, da odkrijemo veliko več o sebi, lastnemu življenju in usodi. Nastanek in dejansko poreklo tarot kart še vedno povzroča veliko polemik in razdeljenih mnenj. Razen mnenj, da je tarot nastal v Egiptu, obstajajo tudi trditve, da je bilo to mistično orodje prvič zastopano v Indiji, nato pa so ga romski narodi prenesli v Evropo.

tarot

Ta simbolni sistem, ki temelji na 78 kartah, 22 kart ​​Velike Arkane in 56 kart Male Arkane, predstavlja del stare tradicije in brezčasne modrosti. Tarot, ki se uporablja več sto let, ima moč da prenese skrivnostna sporočila preteklosti, sedanjosti in prihodnosti. V prevodu tarot simbolizira kraljevsko pot, čeprav se pogosto prevaja kot misterij ali skrivnost. Vsako karto obdaja veliko mističnih simbolik in avtentičnih pomenov, kar pri tolmačenju prispeva k odkrivanju številnih dogodkov na natančen način in daje konkretne smernice za sedanjost in bližnjo prihodnost. 22 kart Velike Arkane se štejejo za arhetipe univerzalnih načel, oziroma najpomembnejše značilnosti in vrednote človeškega bitja.

Za tarot so avtentične simbolne podobe

Predstavljeni so prek kart, ki imajo simbolna imena, kot so Čarovnik, Cesar, Visoka svečenica, Mesec, itd. Za razliko od njih se mala Arkana nanaša na vsakodnevne dogodke iz človekovega življenja, prikazane na slikah mečev, kelihov, Pentax in palic. Za tarot so avtentične simbolne podobe, ki so bile v številnih ezoteričnih šolah uvod v samospoznanje in odkritje posebnih sporočil, povezanih z duhovnim premikom. Na vsaki tarot karti simboli kažejo na antične čase, zaradi značilnih podob kot del starodavne dediščine, povezane z avtentično kulturo in tradicijo, ki je analogna tedanjemu času.

To je mogoče videti skozi tarot karte Stolp, Obešeni človek, Puščavnik. Tarot karte, ki so edinstvene pri odkrivanju številnih podrobnosti, dogodkov in situacij, prinašajo veliko natančnost pri tolmačenju in opredelitvi pomembnih podrobnosti. Danes, ko je tarot ena izmed najbolj priljubljenih svetovalnih tehnik, se uporablja za iskanje dragocenih smernic v težkih časih in pri različnih ovirah. Veliko število tarot odprtij, začenši s preprostimi s 3 kartami, vse do bolj zapletenih, kot je Keltski križ, omogočajo dragocene vpoglede, na podlagi katerih se bolje razumejo vzroki določenih dogodkov ali posebnih situacij v življenju.

Tarot nam pomaga, da se na boljši način vključimo v vsakdanje življenje

Možnost, da dobimo odgovore na praktičen način, je ena od glavnih značilnosti tarot posvetovanj. Tarot nam pomaga, da se na boljši način vključimo v vsakdanje življenje, da dosežemo globlje razumevanje določenih časov in pomembnih trenutkov. Vsak dan je vedno bolj prisotna težnja ljudi, da pristopijo k tej edinstveni umetnosti in nenadomestljivi metodi svetovanja. Tarot omogoča, da se s prepoznavanjem najpomembnejših vidikov uresniči večja stabilnost skozi segment dela, kariere, ljubezni, financ, zdravja, kot tudi vseh drugih področij, ki vas zanimajo.